Prirodna kozmetika Oralna higijena Čajevi, napici Začini, osnovne namirnice - Začini - Namirnice - Chyavanprash-- NOVO !! Aromatična ulja, prirodni mirisni štapići Dodaci prehrani (ajurvedski preparati) Gandharvaveda glazba Prirodni parfemi Ostalo Cjenik ayurvedskih proizvoda

 

Ovdje predstavljeni dodaci hrani preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek, nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane. Ako imate ozbiljne, akutne ili kronične zdravstvene probleme, molimo vas da se obratite liječniku koji će u potpunosti prići vašim potrebama i učinkovito vas uputiti.
 
 
 
moja narudžba: 0 kn
 

Ghee - maslo 500g - organski uzgoj


BIO certifikat
Maslo (Ghee) je čista masnoća koja se dobiva iz maslaca. U ayurvedi se posebno cijeni zbog svojih dobrobiti za zdravlje. Uravnotežuje Vatu i Pittu i kada se koristi u malim količinama stimulira probavnu vatru. Idealno ga je koristiti u kuhinji kao osnovnu masnoću. Dodaje se također i kod kuhanju za poboljšanje jela.

proizvod cijena kn količina ubaci

Ghee - maslo 250g - organski uzgoj


BIO certifikat
proizvod cijena kn količina ubaci

Mung dal - žuti mung grah

Ayurveda preporuča jesti mahunarke redovito zato što su bogate proteinima i vrlo su hranjive. Unošenje proteina iz povrća je vrlo bitno, pogotovo ako ste vegetarijanac. Ayurveda posebno preporučuje redovite obroke žutog očišćenog mung graha (žuti mung dal), zato što je lakše probavljiv nego ostale mahunarke, manje utječe na neravnotežu vata doše i zbog njegovoga visokoproteinskog sadržaja. Mung dal se tradicionalno priprema kao dobro začinjena kaša. Zato se žuti mung dal treba kuhati dok se potpuno ne raskuha (oko 25 min). Prije toga ga je potrebno pola sata namočiti u hladnoj vodi.

proizvod cijena kn količina ubaci

Kokosovo ulje organsko djevičansko 200 ml

Nerafinirano organsko djevičansko, hladno
prešano, mirisno kokosovo ulje.
Ayurveda preporuča u prehrani koristiti što manje pržene hrane. Kokosovo ulje dobro podnosi zagrijavanje do vrlo visoke  temperature pa ga je preporuka koristiti kod prženja hrane. Također se, zbog svojega učinka hlađenja, tijekom ljeta koristiti kao ulje za masažu kako bi se smanjila pitta. Ako vam je koža pocrvenila na suncu namažite se kokosovim uljem i osjetit će te učinak hlađenja te brži oporavak opečene kože.
proizvod cijena kn količina ubaci

Kokosovo ulje KTC 500 ml

Ayurveda preporuča u prehrani koristiti što manje pržene hrane. Kokosovo ulje dobro podnosi zagrijavanje do vrlo visoke  temperature pa ga je preporuka koristiti kod priženja hrane. Također se, zbog svojega učinka hlađenja, tijekom ljeta koristiti kao ulje za masažu kako bi se smanjila pitta. Ako vam je koža pocrvenila na suncu namažite se kokosovim uljem i osjetit će te učinak hlađenja te brži oporavak opečene kože.

Kokosovo se ulje kemijski ne mijenja tijekom kuhanja ili priženja. Za razliku od drugih biljnih ulja, lanac je masnih kiselina vrlo otporan na svaku promjenu temperature.Taj lanac masnih kiselina ostaje nepromijenjen u rafiniranom ulju, tj.jednake je duljine u rafiniranom  i nerafiniranom ulju. To čini kokosovo ulje jednim od najboljih ulja za kuhanje, jer se sastav masnih kiselina pri tome teško razgrađuje. Mnogi se boje toplinske obrade kokosovog ulja, jer misle da se time uništavaju enzimi i/ili vitamini prisutni u kokosu i da će se time izgubiti prehrambena vrijednost ulja. Treba znati da je kokosovo ulje tropsko ulje, dobiveno iz tropske biljke koja raste u vrlo vrućoj klimi. Ulje se nalazi unutar ploda kokosa, hermetički zatvoreno i tijekom rasta ploda dostiže temperaturu iznad 38C. Što se tiće enzima oni se nalaze u samom plodu kokosa ali ne i u ulju. Da se nalaze u ulju mogli bi razgraditi masne kiseline ulja i time biti uzrok užeglosti ulja. Na tržištu nema ulja koje bi sadržavalo enzime. Ako bi se htjeli okoristiti enzimima i/ili vitaminima kokosa trebali bi jesti kokos u cjelini. U prirodi svi plodovi koji sadrže ulje odvajaju se od stabla iz kojeg rastu i nemaju znatnije količine enzima. Kokosovo ulje je zanimljiv proizvod jer se po sastavu jako razlikuje od ostalih ulja i masti. Sva jestiva ulja sadrže mješavinu masnih kiselina koje se karakteriziraju kao zasićene, mono-nezasićene i poli-nezasićene. Neobična karakteristika kokosova ulja je da sadrži mnogo zasićenih masnih kiselina (85%), što je znatno više od drugih biljnih ulja kao sojino sa 14,5%, suncokretovo sa 12% i repičino sa 6% zasićenih masnih kiselina. Te zasićene masne kiseline su vrlo stabilne tj. one se ne cijepaju ili oksidiraju lako, da bi time postale užegle.To ima dvije prednosti; 1. kokosovo će se ulje moći više puta upotrijebiti kod prženja; 2. ako se upotrebljava u kozmetičke svrhe ili ulje za kosu, neće prouzročiti nikakve neugodnosti.

KTC kokosovo ulje je rafinirano ulje. Rafiniranjem se uklanjaju sve prisutne nečistoće, ali i miris i okus karakteristićan za svježi kokosov plod. Čisto se kokosovo ulje zatim podvrgava oduzimanju mirisa na temperaturi od 204C. Ulje se brodom prevozi iz zemlje podrijetla u Evropu u grijanim i vodom izoliranim tankerima u tovarnom dijelu broda. Prijevoz je strogo kontroliran prema međunarodnim standardima i točnim zakonskim odredbama o izopiranju brodskih tovarnih prostora od prijašnjeg tovara. Ulje se rafinira u Evropi te upućuje u KTC cestovnim prijevozom. U našoj tvornici ulje držimo u za to određenim spremnicima, zatim ga pretačemo u boce za pojedinačnu prodaju. Tijekom tih faza obrade ulje se skladišti na približno 45-55C, da bi ga se očuvalo u tekućem stanju. Ulje se hlađenjem skrutne u našim pakirnicama i nakon svakog stupnja obrade kontrolira, s ciljem da konačni proizvod bude prvoklasan.

proizvod cijena kn količina ubaci

Sezamovo ulje - organski uzgoj

Hladno prešano organsko sezamovo ulje.
Koristi se u prehrani i za masažu.

Sezamovo ulje se može koristiti za sve tipove kože. Prije upotrebe treba ga pripremiti za masažu ("dovesti do zrenja") tako da se zagrije na 100 stupnjeva.

Savjet: Pri zagrijavanju budite oprezni. Da bi odredili temperaturu od 100 stupnjeva dodajte najviše dvije kapi vode i kad voda počne isparavati (ulje pucketa) postigli ste željenu temperaturu.proizvod cijena kn količina ubaci

Basmati Tilda

"Tilda čista izvorna basmati" riža je poznata po svojoj jedinstvenoj aromi koju upotpunjuje karakterističan miomiris. Zato se redovito provodi testiranje njezine čistoće zrna, jer samo čista basmati riža ima tako magičnu i mirisnu aromu.

Tilda basmati je proglašena pobjednikom (Testsieger) testa svih riža koje se nalaze u prodaji na Europskom tržištu.Definitivno najboja basmati riža koju možete nabaviti.

Poput Champagne pjenušca basmati riža se može uzgajati samo na obroncima Himalaja. Urod basmati riže je upola manji, na istoj površini, od ostalih vrsta riža. Ajurveda posebno preporuča u prehrani koristiti basmati rižu jer je lako probavljiva i smiruje sve tri doše.

proizvod cijena kn količina ubaci

Sharkara - šećer od šećerne trske 1/5 kg

U ayurvedi šarkara šečer je najcjenjeniji od svih šečera. Proizveden je od šečerne trske i poznat je i pod nazivom „Ayurvedic candy sugar“. Tijekom proizvodnje, u procesu spore kristalizacije uklanjaju se nečistoće i kiseli sastojci koji nastaju tijekom procesa. Na kraju se kristali reduciraju na sve manje kristale i na kraju se melju. Klasični ajurvedski tekstovi govore za Šarkara šečer kako smanjuje Pitta element i uravnotežuje sve tri doše. Šarkara šečer koji nudimo proizvodi se u maloj porodičnoj proizvodnji koja koristi tradicionalne metode proizvodnje ovog Šarkara šečera.

proizvod cijena kn količina ubaci