Prirodna kozmetika Oralna higijena Čajevi, napici - Biljni čajevi - Ajurvedska kava - Bademov napitak Začini, osnovne namirnice Aromatična ulja, prirodni mirisni štapići Dodaci prehrani (ajurvedski preparati) Gandharvaveda glazba Prirodni parfemi Ostalo Cjenik ayurvedskih proizvoda

 

Ovdje predstavljeni dodaci hrani preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek, nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane. Ako imate ozbiljne, akutne ili kronične zdravstvene probleme, molimo vas da se obratite liječniku koji će u potpunosti prići vašim potrebama i učinkovito vas uputiti.
 
 
 
moja narudžba: 0 kn
 

Vata čaj

Opustite se s ovom smirujućom ajurvedskom mješavinom sladića i ostalih svježih začina. Savršen čaj za vata razdoblje (zimu) ili onda kada želite uravnotežiti vatu. Opušta i smiruje.
Čaj Vata je biljno-začinska mješavina koja doprinosi holističkoj ravnoteži. Sladić, cimet, kardamom i đumbir daju ovom čaju punu i slatku aromu bez dodatka šečera. Posebno se preporuča uvečer, dok putujete ili kada radite neki naporan mentalan posao.
proizvod cijena kn količina ubaci

Pitta čaj

Rashlađujuća mješavina kardamoma, ružinih latica i ostalih sastojaka

Profinjen, mekan, rashlađujuć. Ružine latice, kardamom, cimet, sladić i đumbir zajedno su kombinacija koja daje ovom čaju izražen karakter. Preporučuje se tijekom toplih ljetnih mjeseci ili onda kada želite uravnotežiti pittu. Ukusan je, osvježava i hladi.

proizvod cijena kn količina ubaci

Kapha čaj

Zavoljet ćete pikantnost ove okrepljujuće mješavine đumbira i ostalih svježih začina tijekom kapha razdoblja (proljeće) ili uvijek kada želite uravnotežiti kaphu. Stimulira i zagrijava. Aromatski začini kao što su: đumbir, klinčić, šafran (tučak) i kurkuma čine ovaj napitak pobuđujućim za fiziologiju. Posebno je osvježavajuć s limunom.

proizvod cijena kn količina ubaci

Good Night čaj

Čaj za dobar san. Ovaj biljni čaj prije spavanja potiče ugodu uravnotežavajući sve tri doše, a pogotovo vata došu. Klasični ajurvedski tekst Ćaraka Samhita objašnjava: “Zdrav san donosi sreću, njeguje tijelo, daje snagu i vitalnost, daje znanje i čuva život."

proizvod cijena kn količina ubaci

Fitness Exclusive čaj

Osvježava poslije dnevne sportske aktivnosti, revitalizira ili jednostavno za užitak. Fitness exclusive čaj je mješavina visoko kvalitetnih biljaka i začina kao što su datulje i šafran. Zdrav čaj za dobru kondiciju i prava poslastica u bilo koje doba dana. Ovaj čaj je bio najpopularniji u našem test-timu. Može se uživati tijekom cijele godine. Osnažuje i energizira.

proizvod cijena kn količina ubaci

Vital Man čaj

Iz bogate riznice ajurvedskih recepata, ponosno predstavljamo ovaj prvorazredni biljno čaj sa začinima. Sastojci su čuvene ajurvedske ukusne biljke. Prema ayurvedi, ašvagandha je jednako djelotvorna kao i ginseng i ima slične kvalitete. Vidarikand je holističan, podržava cijelu fiziologiju te uravnotežuje i vatu i pittu. Nakon lotosa, bosiljak je najsvetija biljka u Indiji - kaže se da otvara srce i um. Nerafinirani šećer od palme (engl. jaggery), đumbir, kardamom i muškatni oraščić zaokružuju tu ukusnu mješavinu.

proizvod cijena kn količina ubaci

First Lady čaj

Posebna biljno-začinska mješavina koju preporučuju ajurvedski tekstovi za žene. Sadrži: bosiljak, ajowan, pepermint, sjemenke kopra, sjemenke kumina i cimet. Ovaj ukusni biljni čaj je popularan u žena svih godišta. Može se uživati tijekom cijele godine.

proizvod cijena kn količina ubaci

Little Prince čaj

Little Prince je čaj za djecu stariju od tri godine i može se uživati tijekom cijele godine. Blaga, nježno slatka biljno-začinska mješavina: sladića, sjemenki komorača, sjemenki nara i drugih začina.

proizvod cijena kn količina ubaci

Take it easy čaj

Neke od najcjenjenijih ajurvedskih ljekovitih biljaka smješane su zajedno u ovom čaju: npr. ašvagandha, brahmi, vaća i haritaki. Prema ajurvedskim tekstovima, satvične kvalitete tih biljaka; smiruju, potiču čistoću, zadovoljstvo i razvoj finijih stanja svijesti.

proizvod cijena kn količina ubaci

Digest Plus čaj

Čaj za bolju probavu. Ljut i začinjen čaj s đumbirom, sjemenkama komorača, cimetom i crnim paprom. Ajurveda spominje ovu čajnu mješavinu i kaže da u blagom obliku podržava agni (probavnu vatru-snagu). Zdrava je i vrlo ukusna zamjena aperitivu i gorkim napicima. Digest plus se najviše uživa kao probavni stimulans oko jedan sat prije ili nakon obroka.

proizvod cijena kn količina ubaci

Meda čaj

Čaj za smanjenje težine. Masno tkivo je opisano u ayurvedi kao "meda" tkivo. Pojavljuje se kod velikog broja ljudi u prevelikom obimu. Umjesto brojanja kalorija, ayurveda preporučuje uravnoteženu prehranu i zdravi stil života. Tako svatko može dugoročno stabilizirati svoju težinu. Meda čaj se pije poslije obroka. Prevladava ugodno svježi okus metvice i komorača.

proizvod cijena kn količina ubaci

Gentle Breath čaj

Čaj Gentle Breath preporučuje se u proljeće i jesen ili kada je vrijeme hladno i vlažno. Hladno vam je, nos curi, grlo vas grebe? Nježna biljna mješavina čini ovaj čaj posebnim napitkom. Sladić, bosiljak, pepermint, cimet i korijen irisa pomažu kod problema s grlom i stvaraju ugodan osjećaj svježine, pogotovo ako je vrijeme hladno i vlažno.

proizvod cijena kn količina ubaci