Prirodna kozmetika Oralna higijena Čajevi, napici - Biljni čajevi - Ajurvedska kava - Bademov napitak Začini, osnovne namirnice Aromatična ulja, prirodni mirisni štapići Dodaci prehrani (ajurvedski preparati) Ostalo

 

Ovdje predstavljeni dodaci hrani preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek, nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane. Ako imate ozbiljne, akutne ili kronične zdravstvene probleme, molimo vas da se obratite liječniku koji će u potpunosti prići vašim potrebama i učinkovito vas uputiti.
 


Poštovani korisnici Maharishi Ayurveda proizvoda,

Nova web stranica je u izradi i biti će uskoro dostupna. Ova web stranica funkcionira ali ima svojih nedostataka, a što je i za očekivati obzirom da je napravljena prije 15 godina.Ako imate neko pitanje oko Mahariši ajurveda proizvoda ili nešto ne funkcionira na ovoj stranici, slobodno nas nazovite telefonom na tel:098 988 7689 ili na email: lucella@zg.ht.hr


Profinjeni i blagi, slatki i tečni ili jaki i začinjeni – ovdje postoji ponešto za svačiji ukus 


Na temelju drevnoga znanja o bilju i začinima nastali su originalni ajurvedski recepti po kojima su pripravljene naše čajne mješavine. Maharishi ayurveda čajevi pridonose holističkoj ravnoteži duha i tijela i odlikuje ih izuzetno dobra aroma.

Ovisno o vašim potrebama i ukusu, postoji izbor od tri osnovna čaja (Vata, Pitta i Kapha), ili posebni biljni čajevi kao što je Digest Plus ili Gentle Breath itd. Naravno, jednostavno odaberite čaj koji vam se najviše sviđa. Često je slučaj da naš okus, unutarnja tjelesna inteligencija, zna točno što je za nas dobro.

S vremena na vrijeme dobijemo upit zašto čajevi nisu pakirani u rinfuzi, a ne u vrećicama. Jedan od razloga je što se ajurvedske čajne mješavine sastoje od više sastojaka koji su svi različitih veličina i težine.  Zato se svi sastojci stavljaju u vrećice na takav način da svaka šalica čaja ima isti omjer sastojaka. Čajna mješavina u rinfuzi se brzo razmjesti na taj način da veći sastojci ostanu na vrhu, a manji padnu na dno. Kada takovu mješavinu zagrabite sa žličicom nećete dobiti ispravan i jednak omjer sastojaka za svaku šalicu čaja. Pored toga mi koristimo za vrećice samo prirodni materijal koji ne utječe na okus. Također postoji i dodatni jednostavan razlog, a taj je što su vrećice praktičnije. Naši bijni čajevi su napravljeni prema starim ajurvedskim receptima. Oni se koriste uspješno od pamtivjeka ali ipak mi ne tvrdimo za čajeve da su učinkoviti u smislu alopatske medicine.