Dodaci hrani i biljna uljaNapiciZačini i namirniceNjega tijela i kozmetikaAromatična uljaGandharvaveda glazba Knjige i publikacije

 
 

Vječna glazba prirode

 
“Gandharva glazba je univerzalna. Ona je kod kuće u svakoj zemlji, u svakom čovjeku, u svakom društvu. To je jezik blaženstva, znanost i umjetnost blaženstva, pjesma prirode.”
  Maharishi Mahesh Yogi

Gandharvaveda je klasična glazba prosvijetljene vedske civilizacije Indije. Ona je vječna glazba prirode, koja odražava ritmove raznih dijelova dana. Vidioci drevne Indije bili su u stanju sagledati ritmove i frekvencije različitih slojeva kreacije i svirati tu glazbu da bi stvarali red, mir i savršeno zdravlje svim ljudima na svijetu.
Gandharvaveda je dragocijeni aspekt vedske znanosti - cjelokupnoga znanja o životu. Te moćne melodije prirode pridonose integraciji i ravnoteži.

Najbolji način slušanja gandharvaveda glazbe
Postoje različiti ritmovi i frekvencije unutar prirode - poznati kao prahara - koji se mijenjaju svaka tri sata tijekom dana. Melodije gandharvavede zovu se rage. Prahare se podudaraju s promjenljivim frekvencijama prirode tijekom dana, pa je najbolje izabrati ragu prema dobu dana. Da bi rage bile najučinkovitije, savjet je da se slušaju sjedeći ili ležeći zatvorenih očiju. Čak i ako nitko nije prisutan, sviranje te glazbe s CD-a 24 sata dnevno u vašemu domu ili na radnom mjestu stvara smirujuću atmosferu, koja oplemenjuje cijelu okolinu.

Biljke također uživaju u gandharvaveda glazbi
Učinci Maharishi gandharvaveda glazbe na biljke opsežno su istraživani (Tompkins i Bird, 1977.). Tako je, pored ostaloga, ustanovljeno da biljke koje su izlagane svega 25 minuta zvucima rage rastu čak 20 % brže, sa 72 % više lišća od kontrolne skupine biljaka.
S druge strane, "hard-rock" glazba ima upravo suprotan učinak.
U sličnoj poredbenoj studiji koralne glazbe Johanna Sebastiana Bacha i glazbe na sitaru Ravi šankare, biljke su jasno pokazale pozitivnije djelovanje Maharishi gandarvaveda glazbe.


NOVO!
E-mail novosti s najnovijim Maharishi ghandharvaveda novostima i datumima
koncerata dostupni su na
: p.kiefer@ayurveda.nl
Besplatno i bez obveze!