Dodaci hrani i biljna ulja NapiciZačini i namirniceNjega tijela i kozmetikaAromatična uljaGandharvaveda glazbaKnjige i publikacije

 

Ovdje predstavljeni dodaci hrani preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek, nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane. Ako imate ozbiljne, akutne ili kronične zdravstvene probleme, molimo vas da se obratite liječniku koji će u potpunosti prići vašim potrebama i učinkovito vas uputiti.

 
 

Dobrobit za vaše zdravlje

 


U ayurvedi uravnotežena prehrana igra istaknutu ulogu u održavanju zdravlja.
U namjeri da se osigura zdrava prehrana, veliki broj biljnih i mineralnih dodataka hrani opisan je u ajurvedskim tekstovima. Na sljedećim stranicama želimo vam predstaviti neke od najvažnijih dodataka.

Ajurvedski dodaci hrani ne sadrže samo različite hranjive tvari već se, spajanjem različitih sastojaka i njihovom preradom na poseban način, potpuno apsorbiraju u tijelu, pri čemu zadrže svoju koncentriranu inteligenciju bilja i minerala. Sastojci koji se koriste uzajamno se podržavaju i snaže. Ajurvedske biljne mješavine imaju mnoge podržavajuće kvalitete i pridonose skladu i ravnoteži duha i tijela. Maharishi ajurvedski dodaci hrani proizvode se strogo prema izvornim ajurvedskim recepturama. Svaki tradicionalni korak u proizvodnji, od kojih su mnogi pomno razrađeni s velikom brigom i pažnjom, savjesno se slijedi kako bi se osigurala izvanredna kvaliteta proizvoda. Cijeli proces proizvodnje završava s najsuvremenijim kontrolama kakvoće osiguravajući svim proizvodima kvalitetu prema "zapadnim standardima".

Ajurvedska je preporuka da odaberete najviše tri dodatka hrani i uzimate ih redovito najmanje dva do tri mjeseca. Naš Odjel za uslugu rado će vam pružiti pomoć u odabiru dodatka hrani koji vam najviše odgovara. Ako želite, možete usvojiti 16 ajurvedskih savjeta za zdravu prehranu.

Narudžbe i obavijesti
tel./fax: 01/465 11 63,
e-mail: lucella@zg.hinet.hr

U nastavku našega izbora ajurvedskih dodataka hrani možemo vam ponuditi još jednu veliku vrijednost - ajurvedske eliksire! To su tradicionalne mješavine prirodno fermentiranih biljaka i začina koje ayurveda preporučuje uzimati 15-30 dana. Ako neravnoteža i dalje ustraje treba nastaviti s dodatkom hrani koji je primjeren eliksiru.

Ovdje predstavljeni dodaci hrani i eliksiri preporučuju se i uspješno primjenjuju u ayurvedi tisućama godina. Oni ne bi trebali biti shvaćeni kao lijek nego se isključivo koriste kao dodatak zdravom načinu prehrane.