Ayurveda Tri doše Koje proizvode izabrati? Maharishi Mahesh Yogi Službena procjena Certifikat ISO 9001

 

Potpuno zdravlje u skladu s prirodom

 

“Ono što je vrućina vatri i tečnost vodi to je i ajurveda našoj unutarnjoj naravi.”

Ćaraka Samhita 30.27

Ayurveda, znanost o dugom životu, podrijetlom je iz velike vedske kulture Indije i smatra se najstarijom i najobuhvatnijom zdravstvenom skrbi na svijetu. Temelji se na bezvremenom znanju o unutarnjoj ravnoteži koja je osnova dugotrajnog zdravlja, zadovoljstva i prirodne ljepote. Primjenjuje se u Indiji tisućama godina i sada uživa obnovljenu popularnost.

Sredinom osamdesetih, zahvaljujući suradnji Maharishi Mahesh Yogija s najčuvenijim ajurvedskim liječnicima, znanje o ayurvedi, čiji su dijelovi bili izgubljeni, nanovo je oživljeno u uvjetima njezinih temeljnih načela i obnovljeno u svoj svojoj cjelini. Takva obnovljena, cjelovita ayurveda zove se Maharishi ayurveda. Smatra se najvišom kvalitetom i službeno je potvrđena 1997. god. na Sveindijskom zboru ajurvedskih liječnika (All Indian Ayurvedic Congress) te uživa sve veće priznanje širom svijeta.
Maharishi ayurveda je aspekt Maharishijevog vedskog pristupa zdravlju koji shvaća zdravlje kao cjelinu. Stoga Maharishi ayurveda uključuje, naprimjer, uvježbane životne navike u skladu s godišnjim dobima, preporuke za uravnoteženu prehranu, terapije za pročišćavanje, jednostavne tjelesne vježbe, vježbe disanja i tehnike razvitka svijesti, kao što je transcendentalna meditacija.
Da bi se ostvario puni potencijal ovoga vrijednog znanja proizvodi Maharishi ayurvede pripremaju se prema strogim tradicionalnim uputama. Cijeli proces proizvodnje je pod nadzorom Savjeta vaidya (vaidya = ajurvedski liječnik).
Savjet vaidya osnovali su najčuveniji indijski ajurvedski stručnjaci: Dr. B. D. Triguna, savjetnik indijske vlade i bivši predsjednik Sveindijskog zbora ajurvedskih liječnika - cijenjen širom svijeta zbog svojega znanja o ajurvedskoj pulsnoj dijagnozi, Balraj Maharishi, vodeći stručnjak u dravyaguni (umijeće prepoznavanja i primjene ljekovitoga bilja) i V. M. Dwivedi, međunarodno priznati autoritet na polju rasayana (ajurvedske biljne i mineralne mješavine za jačanje duha i tijela).
Kako bi se udovoljilo našim strogim zahtjevima i ponudila maksimalna sigurnost, primjenjuje se još jedan prijeko potreban aspekt proizvodnje - najsuvremenija kontrola kakvoće prema prihvaćenim svjetskim standardima. Maharishi ayurveda jamči vam najvišu kvalitetu i čistoću izvornih ajurvedskih proizvoda.

Ajurvedski dodaci hrani odgovaraju tisuće godina starim receptima ajurvedskih spisa. Od davnina se upotrebljavaju s mnogo uspjeha. No, mi ipak ne tvrdimo da ovi dodaci hrani imaju učinak u alopatskom smislu. Za liječenje bolesti molimo vas da se obratite liječniku. Savjet obrazovanoga ajurvedskog liječnika možete dobiti na telefon: 01/465 11 63.